Personal Coaching

Personal Coaching

Als eigenaar van uw organisatie zult u te maken krijgen met het aannemen van personeel en dus de goede keuze willen maken. Wij bieden u de tool aan die u hierbij kan helpen.
De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) stelt H&F Administratie en Adviesbureau, als gecertificeerd afnemervan deze methode, in staat om gedragseigenschappen van kandidaten te vergaren en te analyseren. Met het doel om nog nauwkeuriger vast te stellen of een kandidaat over de juiste eigenschappen beschikt om een bepaalde functie effectief en succesvol te kunnen vervullen.
Deze analyse is gebaseerd op de theorie van dr. William Moulton Marston die van de veronderstelling uitgaat dat ieder mens vier fundamentele kenmerken vertoont, te weten:
– Dominantie
– Invloed
– Stabiliteit
– Conformiteit
en dat ieder mens in wisselende mate over deze karakteristieke basiseigenschappen beschikt, afhankelijk van de situatie waarin deze persoon op een bepaald moment is geplaatst.

Op basis van Marstons theorie heeft Thomas Hendrikson de PPA-methode ontworpen, die al sinds 1950 in Amerika en inmiddels in zo’n 50 landen, waaronder Nederland, wordt gebruikt. De PPA is erkend door de British Psychological Society.

Bij het invullen van een PPA krijgen de kandidaten telkens vier woorden voorgelegd, waaruit zij kiezen welk woord het beste èn welk woord het minste bij hen past.
Door deze keuzen op een wetenschappelijke manier in kaart te brengen, wordt inzicht verkregen in de manier waarop de persoon zich in zijn of haar werkomgeving zal gedragen. De PPA is geen test. Het is een nauwkeurig onderzochte en gevalideerde psychotechnische methode, die het gedrag van een persoon in de werksituatie typeert. Het geeft inzicht in:
– hoe de persoon zichzelf ziet
– hoe de persoon zich onder druk gedraagt
– hoe anderen deze persoon zien.

De Persoonlijke Profiel Analyse geeft inzicht in het werkgedrag van mensen. Sterkte punten worden beter benut en mogelijke beperkingen kunnen worden gecompenseerd.

PPA kan worden gebruikt om:

– het selectieproces te optimaliseren
– inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van een kandidaat
– personeelsbinding te verhogen
– effectief bij te dragen aan een functieselectie

Gebleken is, dat wanneer het functie- en persoonsprofiel een grote mate van overeenstemming vertonen en dus het profiel van de functie past bij dat van de kandidaat, de slagingskans bij sollicitatieprocedures verhoogd wordt tot ruim 90%.

Bekijk onze doelgroepen

Verenigingen

Verenigingen

H&F Administratie en Adviesbureau ondersteunt verenigingen bij financiele en administratieve zaken. Dankzij uit...

Lees meer

Particulieren

Particulieren

Laat uw belastingaangifte invullen door H&F Administratie en Adviesbureau. Het maakt niet uit welke aangiftebil...

Lees meer

Ondernemers

Ondernemers

Het H&F Administratie en Adviesbureau staat niet alleen klaar voor particulieren en verenigingen, ook onderneme...

Lees meer


Contact

Neem gerust contact op met het H&F Administratiekantoor voor meer informatie en maak kennis met onze professionele service, persoonsgerichte benadering en scherpe tarieven. H&F Administratiekantoor is de steun en toeverlaat van midden- en kleinbedrijven, verenigingen en particulieren.